dubai-golden-visa

Dubai’de emlak satın aldığınızda emlak yatırımcı vizesine (mülk ikametgâh vizesi) başvurabilirsiniz, bu en fazla iki yıllık bir süre için geçerlidir (ardından yenilenir). Bu tür vizeye sahip olanların Dubai’de yaşamasına izin verilir, ancak BAE’de çalışmalarına izin verilmez. Ancak BAE’nin diğer Emirliklerinde kuralların farklı olduğu unutulmamalıdır; buralarda sadece altı aylık çok girişli vize verilir ve bu gerçek bir oturma izni değildir.

Dubai mülk ikametgâh vizesine başvurabilmek için Dubai Toprak Departmanı ile bağlantılı olarak yerine getirilmesi gereken başlıca koşullar şunlardır:

  • Dubai’de en az 1.000.000 AED değerli emlak satın alınmalıdır
  • Başvuranın aylık en az 10.000 AED düzenli geliri olduğunu kanıtlaması gerekir. Bu her tür gelir olabilir, ör. yabancı maaş, emekli maaşı veya yatırım geliri.
  • Bir pasaport nüshası sunulmalıdır
  • Pasaporta uygun bir fotoğraf sunulmalıdır
  • Tapular çıkarılmalı ve sunulmalıdır (bu bir kişinin adına olmalıdır ve sadece o kişi mülk ikametgâh izni için başvurabilir)
  • Mülk tapuları emlakın ipotekli olmadığını göstermelidir
  • Emlak tamamlanmış ve yaşanılabilir olmalıdır
  • 1.100 AED’lik mülk vizesi ücreti ve 410 AED’lik idare ücreti bulunmaktadır
  • Başvuranın sağlık kontrolü yapılmalıdır
  • Başvuranın sabıka kaydı sunulmalıdır
  • Parmak izi
  • Sağlık sigortası kapsamınızın bir nüshası sunulmalıdır

Bize Ulaşın

[contact-form-7 404 "Not Found"]
WhatsApp chat